8 Eylül 2008

Kiz mi erkek mi?



Bebegimiz 16 haftalik oldu. Son kontrollere gore de herseyi yolunda, gelisimi normal. Hamileligimin 11-13.haftalari Turkiye'de oldugum zamana denk geldigi icin ikili testleri orada yaptirdim. Onun da sonuclari iyi cikti, rahatladik. Sagligi yonunde bir endisemiz kalmayinca tek merakimiza konsantre olduk. Bruksel'e donmeden bir gun once tekrar kontrole gittik. Doktorumuz erkek oldugunu mujdeledi. En bastan beri kiza konsantre olan ben bile doktordan cikinca duygulanip agladim. Oglum oluyordu! Heyecanlandik, bir saat icinde butun aileye, ese dosta guzel haberi verdik. Bruksel'de ise doktor randevum bugundu, iki ay onceden ayarladigim randevuyu yeni doktora gitmis olmamiza ragmen ertelemedim. Bize kalsa her gun o ekrandan onu seyretmek istiyoruz. Hani mumkun olsa Tom Cruise'un Katie Holmes'a yaptigi gibi biz de eve bir ultrason cihazi alacagiz.

Doktor "cinsiyetini merak ediyor musunuz?" diye sordu. Biz de kendimizden emin bir sekilde "zaten biliyoruz, erkekmis" diye cevap verdik. Ultrason odasina girdik, bebegimizi tekrar karsimiza alip hareketlerini seyretmeye dalmistik ki "it's a girl" lafiyla ruyadan uyandik! Ne!? Kiz mi? Nasil olur ama, daha uc gun once erkekti! Gurol'la birbirimize bakip gulusmeye basladik. Belcikali doktor uzun uzun bakip inceledikten sonra kesinlikle kiz olduguna kanaat getirdi. Kiz bebeklerin klitorisi bu donemlerde biraz sis oldugu icin oldugundan buyuk gorunebilirmis. Bu da penis olarak yorumlanmasina neden olurmus. Cogu zaman da kordonla karisabilecegini soyledi. Tabii cihazin kalitesi de onemli bir etken. Kendisi bu bir kiz ve erkege donusmeyeceginden eminim diyerek son noktayi koydu.

Yuzumuzde saskin bir gulumseme ve soru isaretleriyle ayrildik hastaneden. Bizim minik kus cok surprizli cikti. 20.haftaya kadar sanirim cinsiyetinden emin olamayacagiz. Bir sonraki kontrolde bir surpriz daha yapip ikiz filan da olur mu dersiniz?

4 yorum:

Asli A. dedi ki...

Ay inanmiyorum!!! E hani Poyrazla top oynicakti, Tunacan da gelip hooyt dicekti :D Butun planlar altust oldu desene... Du bakalim valla yaninda bir kardes daha var derlerse bir dahaki sefer ben de sasirmam :P

Hadi bakalim, yeniden kiz isimlerine odaklanalim :)

Yesim dedi ki...

Valla kız mı erkek mi bilmem ama çok esprili bir çocuğunuzun olacağı kesin Cihancım :) Bu durumda bizim kızla evcilik oynayacaklar gibi gözüküyor :)

Adsız dedi ki...

Bizimki her iki durumda da hoooyyt diyecek yani... dunden beri guluyorum durumunuza

Burcu Demirel dedi ki...

hay allah yaaaa..yine tutturamadik ;) neyse, biz de tunacan la oturur sizin biciriklarin evcilik oynamasini seyrederis ;) hos biz o zamanlari gormek icin yaninizda olamicas ama :( haberlerinizi aliris artik.. cok sevindim cihancim, allah tamamina erdirsin..