1 Temmuz 2008

Tatilim geldi


Bugün Brüksel’in ender rastlanan sıcak günlerinden. Sabah 8.30’ta balkona çıktığımda hissettim sıcak hava dalgasını. Bu diyarlarda yazla ilişkimiz çok kalıcı degil ne yazık ki. Bugün yaz yarın sonbahar. Dolapta tiril tiril elbiseler Türkiye’yi bekleyedursun, Fransız Riviera'sının tam zamanı! Tatilden döneli iki ay oldu, zaman çabuk geçiyor. Ben Bodrum’un, Çeşme’nin hayalini kuruyorum şu sıralar ama Cote D’azur tatilimizi unutmak olmaz. Temmuz tam zamanı! Neyin mi? Cannes’in meşhur sahil boyu La Croisette’te salınmanın, St. Tropez’nin “jet-set” plajlarını keşfetmenin, Nice’in sokak pazarlarında taze meyve sebzelerin tadını çıkarmanın...
En son Avignon’da kalmıştık. Devam edelim... Cote D’azur civarinda otel fiyatlari sezon dışında bile cep yaktığı için biz kendimize daha uygun fiyatlı bir “apart-hotel” ayarlamıştık. 4 kişilik aileler için uygun bir odası, mutfağı, salonu var. Temizleme veya kahvaltı hizmeti yok. Yakındaki fırından ekmeğinizi alıp kahvaltınızı kendiniz hazırlıyorsunuz. Kaldığımız otellerin hiçbirinde kayda değer bir kahvaltıya rastlamadığımız için bu bize daha cazip geldi. Sabah kısa bir yürüyüşle markete gidip domates, peynir, ekmek alıp balkonda kahvaltımızı yapıyorduk. Sanki bir yazlık ev hissi vardı üstümüzde. Kaldığımız yer Eden Paradise, lokasyon Golfe Juan. Burası Cannes ve Antibes’in tam ortasında. Arabayla gidenler için ideal lokasyon. Ama araba yoksa trenle de aralarda ulaşım sağlanabilir.




Üç gece dört gün geçirdik Cote D’azur’da. Cannes, St.Tropez, Ramatuelle, Gassin, Nice, Antibes, St.Paul de Vence, Villefranche-sur-Mer bu kısacık seyahate sığdırdığımız şehir ve kasabalar. Benim mutlaka görülmesi gerekenler listem daha uzuyordu fakat zaman kısıtlı olduğu için bunlarla yetindik. En çok etkilendiğim yer deniz kenarı olmasa da inanılmaz şirin bir sanat kasabası olan St.Paul, yeşil ahşap panjurlarıyla Nice ve Antibes oldu.




Sezon itibariyle Cannes ve St.Tropez çok sakindi. Gerçek tadını alamadık. Tabii İtalya’ya dogru ilerlerken tepeden manzarasını ezberlediğimiz Monaco’yu ve sınır şehri Menton’u da unutmamak gerek. Bizimki bir yaz tatilinden çok bahar tatiliydi, deniz-kum tatili yapamadık. Güneşin altında yatmak yerine birçok farklı yeri görmeyi tercih ettik.

Sırada.... I found my love in Portofinoooo....

4 yorum:

Gizem dedi ki...

Yazina balkona cikinca hissettigin havadan bahsedince tepede de sahane resim olunca sasirdim bir an... brukseli deniz basmis zannettim.

Adsız dedi ki...

Bizim balkonun manzarasi bu gizem bilmiyor musun? :)

Asli A. dedi ki...

Oldu mu simdi? zaten aklimiz tatilden baska sey dusunmezken, yapilir mi bu? :D Cok fena canim cekti... resimler super, eline saglik :)

Adsız dedi ki...

Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan yurutecegine Aydemirgilzadeler gibi kapisina denizi getirseymis ya...